DE UTFLYTTADE Valparna!

 

AJAX
ATLAS

Valpdagbok den Gudomliga kullen 2012

Valpdagbok för den GUDOMLIGA KULLEN alla namngivna efter grekiska gudar/gudinnor!

 

Kvar hos oss blir den lilla tiken Iris (Artemis)


2012-06-03

Så var tiden inne, nu har valparna flyttat till sina nya hem. Det är väldigt tyst i huset och våra kvarvarande hundar undrar vad som hänt. Lilla Iris går en ny vardag tillmötes där man skall lära sig vad som är tillåtet och förbjudet, samtidigt flyttar försvinner valplådan för att ersättas med en kanvasbur där hon skall sova tills hon blir rumsren.

2012-05-28

Tiden springer iväg, nu är vi precis två månader gamla, detta firades med besök på Västra djursjukhuset där vi vägts, märkts och blivit vaccinerade. Vi har nu kommit upp i vikt runt 6 kg. Livet i valplådan börjar gå mot sitt slut och mamma Alva håller på att avvänja oss mjölken. Vi äter nu våra 4 mål valpfoder/dagen och kommer stormande så fort matte eller husse visslar i visselpipan.

2012-04-17

Idag har vi fått vår första smakpotion av valpfodret, vi kan nu stå upp och gå lite grann även om det är lite vingligt. Vi har nu ökat till ca 2kg´s vikt!

2012-04-07

Oj vad vi växer, idag när vi vägdes hade vi tredubblat födelsevikten. Idag var det också dags för den första kloklippningen, Alva tycker inte om när vi lånar ungarna SÅÅÅ länge!

2012-04-03

Idag har valparna fördubblat sin vikt från födseln, riktiga små knubbisar har de blivit. Det är ju ingen brist på mat när man bara är tre stycken!

2012-03-30

Idag gjorde vi första vägningen efter födseln, alla tre har nu börjat gå upp i vikt med ungefär 75-80 gram. Mamma Alva vill ogärna låna ut valparna för vägning hon håller också fullständig koll på Pappa Hälge som inte tillåts komma nära valplådan om inte husse eller matte finns i närheten. Hälge å sin sida går aldrig långt från valplådan och studsar upp för minsta lilla pip från valparna.

2012-03-28

Klockan 20:55 föddes Shotgunhunters AJAX som första valp i den gudomliga kullen. Ajax är den enda svart/vita valpen i kullen och vägde 365 gram födseln. Ajax får sitt namn efter krigarprinsen Ajax i den grekiska mytologin.

ca två timmar senare föddes Shotgunhunters ARTEMIS som är ensam tik. Artemis var största valpen i kullen och vägde 412 gram när hon föddes. Artemis får sitt namn från jaktens gudinna i den grekiska mytologin.

Sist ut i kullen kom vid midnatt, lille Shotgunhunters ATLAS, Atlas var minst men trots det inte liten och vägde 336 gram vid födseln. Atlas får sitt namn av en av titanerna, jätten Atlas i grekiska mytologin.